Kiinassa homostelu on virallisesti ottaen laitonta. Niinpa istuskelinkin siveyspoliisin pelko perseessa (muuta pelkoa siella ei kuitenkaan ollut) ottamassa kuppia huippuhauskojen kiinalaisgeiberttien kanssa yhden heista omistamassa baarissa. Keskustelut venyivat pitkalle sulkemisajan pimeammalla puolelle ja ne kaytiin liki yksinomaan kiinaksi. Tarkemmin en siis keskustelujen aihealuetta osaakaan rajata, silla sujuvasti ymmarsin en sanaakaan. Sen voin kuitenkin todeta, etta yllattavan hauskaa voi olla ilmankin, etta ymmarrys tulee pilaamaan toisten kelpo kaskuja. Sainpa kuitenkin tastakin jotain konkreettista irti, kun eras seurueestamme suositteli mulle jotakin kielikurssia, joka alkaa ensi viikolla. Myohemmin selvinne oliko kyseessa juuri kiinan kielikurssi.

Asuntokin on nyt sitten hommattu, etta kelpaa tulla tanne jokaisen, jolla on kykeneva kynsi. Viitisenkymmenta kiinalaiseksi modernia neliota asuttaa mut paikassa, jonka osoitetta en nyt taksikuskienkin harmiksi muista. Kampan vuokra oli tosin melko kallis, 550 euroa kuukaudessa, ja sijainti ei ole aivan paras mahdollinen, mutta eikohan tuossa nyt selvita tama kolme kuukautta. Duunimatka on sivistyneiden veikkausten mukaan kavellen n. 40 minuuttia ja taksilla/julkisilla huonolla tuurilla tunti. Matkaa ei kuitenkaan ole muutamaan kilsaa enemman. Hullut ruuhkat, kas.

Nytpa taytyykin rientaa kuppi-, kulho- ja vessapaperi-ostoksille. Etenkin jalkimmaisin auttaa muovaamaan uudesta kampastani kertaluokkaa luksurioosimman. 

-sama